Oldalainkat 140 vendég és 0 tag böngészi

   
Szöveg méret

WardNet weboldal zárása, további elérhetőség

Kedves Látogatóink!

Ternyák Csaba érsek úrral aláírt megállapodás értelmében, 2017. szeptember 1-től Congregatio Jesu egri általános iskolája és zeneiskolája beolvadt a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskolába,
a gimnáziuma és kollégiuma pedig az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium nevet viselő szomszédos intézménybe.

Mindkét iskola fenntartója az Egri Főegyházmegye.

A továbbiakban  - 2017. szeptember 1-től -  a két intézmény weboldaláról tájékozódhatnak, az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és
Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola

3300 Eger, Deák Ferenc út 45. és a Kossuth Lajos utca 8. szám alatti épület

                   

Andrássy György Katolikus Közgazdasági
Szakgimnázium és Gimnázium

3300 Eger, Klapka György utca 7.

Könyvtár

bagoly small„Szeresd a mesét, szeresd a könyvet; művelt embernek az élet is könnyebb.”

(Kaffka Margit)

Az Egri Ward Maria Általános Iskola és Gimnázium könyvtára gazdag állománnyal rendelkezik, mintegy 17.000 kötettel, tankönyvtárral, s vár minden kedves olvasásra, kikapcsolódásra vágyó és tudását bővíteni kívánó felnőttet és diákot egyaránt.

Az intézmény földszintjén található hangulatos könyvtár szabadpolcos, tehát mindenki kedvére böngészhet, keresgélhet benne. Helyben olvasásra a galériában levő asztaloknál van lehetőség. A könyvtár számítógépeit az iskola tanulói közül bárki használhatja. Az internetet böngészhetik az érdeklődők, vagy a kiselőadásra, versenyre készülők.

Az állomány több mint fele szépirodalom. Kötelező és ajánlott olvasmányok, magyar és külföldi szerzők művei, antológiák, idegen nyelvű könyvek (a legtöbb angol, de található német, francia és olasz nyelvű is), ifjúsági regények, mesék, novellák, verseskötetek: sokszínű, változatos olvasnivalót biztosítanak felnőttnek, diáknak egyaránt.

A szakirodalmi állományrész tematikailag felöleli a tudományok teljes rendszerét, de elsősorban a 13 évfolyamon tanított tantárgyakhoz, az általános és középiskolai ismeretszinthez kapcsolódik. Kiemelt a történelem, az irodalom, a művészetek – és természetesen az iskola profiljának megfelelően - hitéleti-vallásos irodalom.

Gazdag, tartalmas és friss, korszerű a kézikönyvállomány: általános és szaklexikonok, enciklopédiák, egynyelvű és kétnyelvű szótárak, fogalomtárak, atlaszok, művészeti albumok, összefoglaló-összegző munkák egész sora fellelhető. Különlegességek is találhatók a könyvtár állományában: a XIX. században kiadott szépirodalom, Révai nagy lexikona, a gimnáziumunk régi évkönyvei. A sajtótermékek közül a Rubicon, a Szív, A Süni, A Lélek Szava, a História folyóiratok számai olvashatók.

konyvtar smallA felsőbb évfolyamosoknak leginkább az érettségire felkészítő feladatgyűjteményeket, segédkönyveket, a nyelvvizsgára készülőknek az idegen nyelvű olvasmányokat, történeteket ajánlom figyelmükbe.

A könyvtár állományának gyarapításánál minden esetben figyelembe vesszük a tanulmányokhoz szükséges anyagokat, az új, korszerű nyelvkönyveket.

A könyvtárnak nyitvatartási rendje van, mely az ajtóra kívül, a könyvtárhasználati szabályok pedig belül kifüggesztve láthatók. A könyvtár használati és kölcsönzési rendjének betartása mindenki számára kötelező.

A tanulók egyszerre 3 könyvet kölcsönözhetnek (az ingyenes könyvek ebbe nem számítanak bele) 2 hetes időtartamra. A kölcsönzési idő betartása mindenki számára kötelező, ezt komolyan kell venni, hiszen a többi iskolatárs számára is lehetővé kell tenni a könyvekhez való hozzáférést.

A kézikönyvek (lexikonok,, enciklopédiák, szótárak) csak nagyon indokolt esetben rövid időre kölcsönözhetők. (a könyvtár zárásától nyitásáig). A folyóiratok, a régi, muzeális értékű kiadványok csak helyben olvashatók.

CD, CD-ROM csak a szaktanár kérésére szakórára, napközis foglalkozásra kölcsönözhető.

A nyári szünidőre a következő tanév kötelező és ajánlott olvasmányai kölcsönözhetők.

A könyvállomány az iskola tulajdona: kötelessége mindenkinek óvni azt! Aki befejezte tanulmányait, vagy távozik az intézményből, rendezni kell könyvtári tartozásait. Elveszett könyvet pótolnia kell könyvesboltból, antikváriumból való beszerzéssel, vagy a ma beszerezhető ár befizetésével.

Az iskola könyvtára szeretettel várja olvasóit, hogy a tudomány bármely ágában és a szépirodalom titkaiban útbaigazítsa az érdeklődőt.

A könyvtár nyitvatartása:

HÉTFŐ 11:00 - 16:30
KEDD 13:00 - 16:30
SZERDA 13:00 - 16:00
CSÜTÖRTÖK 12:00 - 16:00
PÉNTEK 12:00 - 14:00

 

Csatóné Poczok Katalin, könyvtárostanár

Egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

 3300 Eger Kossuth Lajos utca 8.  Telefon: +36 36 312-190