Oldalainkat 191 vendég és 0 tag böngészi

   
Szöveg méret

WardNet weboldal zárása, további elérhetőség

Kedves Látogatóink!

Ternyák Csaba érsek úrral aláírt megállapodás értelmében, 2017. szeptember 1-től Congregatio Jesu egri általános iskolája és zeneiskolája beolvadt a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskolába,
a gimnáziuma és kollégiuma pedig az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium nevet viselő szomszédos intézménybe.

Mindkét iskola fenntartója az Egri Főegyházmegye.

A továbbiakban  - 2017. szeptember 1-től -  a két intézmény weboldaláról tájékozódhatnak, az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és
Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola

3300 Eger, Deák Ferenc út 45. és a Kossuth Lajos utca 8. szám alatti épület

                   

Andrássy György Katolikus Közgazdasági
Szakgimnázium és Gimnázium

3300 Eger, Klapka György utca 7.

Sajtóközlemény

2015. | 01 | 07.

Sajtóközlemény

ENERGIATAKARÉKOSABB LETT AZ EGRI WARD MÁRIA ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM

Európa Uniós támogatásnak köszönhetően a 2015. évet egy energetikailag hatékonyabb, és nagy részben megújult épületben kezdték meg az Egri Ward Mária Iskola és Kollégium diákjai. Az intézmény 119,844 millió forint vissza nem térítendő, a teljes beruházás 80%-nak megfelelő mértékű EU-s támogatás segítségével valósította meg a beruházást a KEOP – 4.10.0./E/12-2014-0067 pályázat keretében.

„Az összesen 149.805 millió forint összegű fejlesztés eredményeként az Eger szívében található köznevelési intézmény szinte valamennyi épületrésze energetikailag hatékonyabbá vált. Napelemek, új, korszerű nyílászárók, hőszigetelés jelzik a változást (a tornatermen kívül) minden épületen.
A beruházás során:
- A Ward Mária épület tetejére – a villamos energia fogyasztás csökkentését célozva meg 72 db napelem került fel, melyek által termelt egyenáramot 3 db inverter alakítja váltóárammá. A napelemek elvárt éves energiatermelése 18.800 kWh. A teljes padlástér és az épület külseje utólagos hőszigetelést, és így új színt is kapott, továbbá az épületrész minden ablaka hőszigetelt nyílászáróra lett cserélve.
- A műemlékvédelem alatt álló ún.: régi épületben - a műemlékvédelmi hatósági engedélyezésnek megfelelően – valamennyi ablak belső szárnyszerkezete helyett új, hőszigetelt üvegezéssel ellátott szárny készült és lett felszerelve. Ezen felül itt is a teljes padlástér utólagos hőszigeteléssel lett ellátva.
Az Egri Ward Mária Iskola és Kollégium számára az Új Széchenyi Terv, Környezet és Energia Operatív Program keretében lezajlott projekttel kiemelt szempont volt, hogy a megvalósult beruházással jelentős fűtési és villamos energia megtakarítást és környezetkárosító hatás csökkenést érjen el a megújuló energiaforrásokon alapuló technológiák felhasználásával.
A megvalósítás időszaka: 2014.06.01.-2014.12.21.

„A projektről bővebb információt a www.ward-maria.hu oldalon találnak.”


Új Széchenyi Terv - Megújul az Egri Ward!

ujszechenyi smallKEOP-együttműködés  - Sajtóközlemény - Megújul az Egri Ward!

Nagyszabású felújítás kezdődik 2014 nyarán az Egri Ward Mária Általános Iskola és Gimnáziumban. Az iskola 120 millió forintot nyert Európai Uniós forrásból energetikai korszerűsítésre. Szeptemberben egy takarékosabb, megújuló energiát is felhasználó épületbe térhetnek vissza a diákok.

Az Új Széchenyi Terv részeként a 2014-es KEOP pályázaton mintegy 120 millió forintot nyert az Egri Ward Mária Iskola és Gimnázium elsősorban energetikai korszerűsítésre. A felújítás keretében az épület együttes összes ablakát (a tornaterem és kápolna kivételével) kicserélik új, hőszigetelő ablakokra.

A pályázat másik fontos része, hogy a padlástereket mindenhol leszigetelik, ezzel is csökkentve a téli hőveszteséget és a nyári felmelegedést.

A külső szemlélő számára legnagyobb változás, hogy a Ward Mária Ház új, külső hőszigetelést kap. Az épület megtartja téglaborításos külsejét, de a jelenlegi nagyon tagolt ablakok helyett egyszerűbb új ablakok kerülnek be. Ennek az épületnek a tetejére kerülnek a fűtésrendszert támogató napkollektor panelek.

A felújításoknak köszönhetően csökkenni fog az épület energia felhasználása, ezzel is elősegítve a környezet védelmét az ott tanulók és dolgozók komfortérzetének javítását.

A fenntartó Congregatio Jesu szerzetesrend célja, hogy az egri iskola épülete méltó helyet biztosítson a benne folyó magas színvonalú munkának, hogy a dolgozók és a diákok 21. századi színvonalon, kényelmes és korszerű környezetben tudják a Tudás-Lelkiség-Szolgálat küldetést szolgálni.

A munkálatok kezdete 2014. június 30., várható befejezési ideje: 2014. december 21.

Sajtómegjelenés: Magyar Kurír


Egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

 3300 Eger Kossuth Lajos utca 8.  Telefon: +36 36 312-190