Oldalainkat 130 vendég és 0 tag böngészi

   
Szöveg méret

WardNet weboldal zárása, további elérhetőség

Kedves Látogatóink!

Ternyák Csaba érsek úrral aláírt megállapodás értelmében, 2017. szeptember 1-től Congregatio Jesu egri általános iskolája és zeneiskolája beolvadt a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskolába,
a gimnáziuma és kollégiuma pedig az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium nevet viselő szomszédos intézménybe.

Mindkét iskola fenntartója az Egri Főegyházmegye.

A továbbiakban  - 2017. szeptember 1-től -  a két intézmény weboldaláról tájékozódhatnak, az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és
Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola

3300 Eger, Deák Ferenc út 45. és a Kossuth Lajos utca 8. szám alatti épület

                   

Andrássy György Katolikus Közgazdasági
Szakgimnázium és Gimnázium

3300 Eger, Klapka György utca 7.

Pályaorientációs hírek

Pályaorientációs hírek


Tudnivalók - Pontszámítás a felsőoktatási szakképzésre jelentkezőknél


Tudnivalók - Tanulmányi eredmények igazolása a felvételi eljárásban


Felvételi 2017
 
Kezdetét vette a 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, már lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre. A felvételizők legfeljebb hat helyet (ebből hármat díjmentesen) jelölhetnek meg az E-felvételiben a 2017. február 15-i jelentkezési határidőig.

A felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatos hivatalos információkról és az intézmények által meghirdetett képzésekről a jelentkezők a Felvin elérhető Felvételi tájékoztatóban olvashatnak. Ez tartalmazza a meghirdetéseket, az aktuális szabályokat, a pontszámítási módszereket és egyéb, az érvényes jelentkezéshez szükséges tudnivalókat. Az intézmények által meghirdetett szakok  az Egyetemek, főiskolák vagy a Szakkereső menüpontokban böngészhetők.

Január végéig jön a kiegészítés
Az online Tájékoztató január végéig várhatóan frissül a hivatalos kiegészítéssel, amely tartalmazza a megjelenés után történt esetleges változásokat. A jelentkezés benyújtása előtt tehát elengedhetetlen a kiegészítés során módosított információkat is átnézni, hiszen hatással lehetnek a korábban kialakított felvételi stratégiára.

Jelentkezési határidő: 2017. február 15.

Jelentkezni kizárólag a E-felvételi rendszerén keresztül lehet. A felsőoktatásba történő jelentkezés online felülete a jelentkezési határidőig folyamatosan a jelentkezők rendelkezésére áll. A rendszerben az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni, mert az űrlapok kitöltése bármikor folytatható. Az E-felvételi használata egyszerű és gyors, a szükséges dokumentumok csatolása egyszerűbb. Az E-felvételi használatához első lépésként regisztrálni kell a Felvin.

A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2017. február 15-én éjfélig kell rögzíteni. A jelentkezés hitelesítésének határideje 2017. február 20. A hitelesítés legegyszerűbb módja az Ügyfélkapuval történő hitelesítés.

Eljárási díj

A felvételi során 3 jelentkezési helyet díjmentesen lehet megjelölni. Ezen felül további 3 hely jelölhető meg, ezekért egyenként 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetni a jelentkezéskor.
Ugyanazon intézmény azonos szakjának (ha megegyezik a képzési szint, a munkarend, a képzés nyelve és helye is, csak a finanszírozási forma tér el) állami ösztöndíjas és önköltséges meghirdetése - bár jelentkezéskor külön sorban kell feltüntetni - az eljárási díjak számításakor és a maximálisan megjelölhető jelentkezési helyek számát tekintve egy jelentkezési helynek minősül.

FONTOS!

A tavalyi évben szembesültünk néhány eljárásrendbeli hibával, ezért arra kérlek Benneteket, hogy mindenki jelentkezzen egyeztetésre nálam, mielőtt nekilát a jelentkezésnek. Csak akkor tudok segíteni, ha kérdeztek, még akkor is történhetnek hibák, ha látszólag minden teljesen egyértelmű számotokra!
A felvi.hu oldalán megtaláljátok a továbbtanulási lehetőségeket, ismerkedjetek velük, készítsetek jegyzeteket, legyenek kérdéseitek!
Várom jelentkezéseteket, akár szüleitekkel együtt!

Bánhegyi Andrea, PO tanácsadó


Fontos dátumok - a 2017-ben felvételizők számára


Minimum ponthatárok, megszűnő/átlakuló szakok 2017-ben


Időpontok - Felsőoktatási intézmények nyílt napjai


Közlemény - Szakok és érettségi vizsgatárgyak, többletpontok a 2017. évi felsőoktatási felvételi eljárások során


Egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

 3300 Eger Kossuth Lajos utca 8.  Telefon: +36 36 312-190