Oldalainkat 217 vendég és 0 tag böngészi

   
Szöveg méret

WardNet weboldal zárása, további elérhetőség

Kedves Látogatóink!

Ternyák Csaba érsek úrral aláírt megállapodás értelmében, 2017. szeptember 1-től Congregatio Jesu egri általános iskolája és zeneiskolája beolvadt a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskolába,
a gimnáziuma és kollégiuma pedig az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium nevet viselő szomszédos intézménybe.

Mindkét iskola fenntartója az Egri Főegyházmegye.

A továbbiakban  - 2017. szeptember 1-től -  a két intézmény weboldaláról tájékozódhatnak, az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és
Jó Pásztor Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola

3300 Eger, Deák Ferenc út 45. és a Kossuth Lajos utca 8. szám alatti épület

                   

Andrássy György Katolikus Közgazdasági
Szakgimnázium és Gimnázium

3300 Eger, Klapka György utca 7.

Pályaorientáció az Intézményünkben

Pályaorientáció az Intézményünkben

Az egyházi iskolák elsődleges célja kell, hogy legyen, hogy lelki, szellemi, etikai és egészségi értelemben a továbbtanulásra érett fiatalokat bocsássanak ki kapuikon az érettségikor. A keresztény, szabad döntésre képes felnőttséghez és önismerethez való elvezetése, illetve az általános pedagógiai munka mellett a kifejezett továbbtanulással kapcsolatos döntés és a felkészítés ezen túlmenő feladatokat követel meg.

A pályaorientáció célja iskolánkban, hogy a tanulók saját életpályájuk megalapozásához ismereteket kapjanak mind önmagukról, mind munkaerő piaci környezetükről, és kellően megalapozzák a pályaválasztási döntésüket. Határozzák meg saját helyzetüket és céljaikat, alakuljon ki bennük a szakmai szocializáció, a szakmatanulás igénye, fogadják el a távlatos életpálya-építés szükségességét. A pályaorientáció járuljon hozzá a tanulók egyénre szabott életvezetési stratégiájának kialakításához, különös tekintettel a munkához való viszonyra.
Sajátítsanak el hatékony és eredményes tanulási módszereket, tárják fel érdeklődésüket, hajlamaikat, készségeiket. Személyes tapasztalataik alapján alakítsanak ki pozitív viszonyt a munka világához. A pályaorientáció segítse a tanulókat individuális céljaik megfogalmazásában, tudjanak tervezni és dönteni életpályájukkal kapcsolatban.
 
Egyéni kísérés módszere
 
A pályaorientáció alapja iskolánkban minden egyes diákkal a személyes kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás. Ez a módszer teljességgel megfelel a Ward Iskolák egyik legfontosabb nevelési célkitűzésének: a személyes törődésnek. Intézményünkben a nevelés inkább a személyre összpontosul, mint az elvégzendő tananyagra.


Egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

 3300 Eger Kossuth Lajos utca 8.  Telefon: +36 36 312-190